Voor vragen over werking van apparaten kunt u ons altijd bellen op +31 653807461 of een email naar psawerf@gmail.com

De Televisie

De televisie bevind zich in de ontspanningskamer beneden (woonkamer 2). Het is een 55 inch LG smart TV met satelliet TV. Alle vrije kanalen van de Astra 1 satelliet kunnen gekozen worden. Dit zijn vooral Duitse, Zwitserse, Oostenrijkse en Engelse kanalen (bv. BBC World = 318). Er zijn helaas geen Nederlandse vrije kanalen. Als alternatief is de app van NPO te gebruiken (echter alleen de functie uitzending gemist). U kunt altijd uw smart phone of tablet koppelen aan de TV. Dit kan echter alleen met bluetooth, het interne netwerk is niet benaderbaar. Zie user manual (andere apparaten aansluiten hoofdstuk voor de details).

De TV heeft een ‘magic’ afstandsbediening die ook een muisfunctie heeft (cursur op het scherm). Als u de magic afstandsbediening naar links en rechts schudt of aan het wiel draait terwijl u de afstandsbediening op de TV richt, verschijnt er een aanwijzer op uw beedscherm. Als u de afstandsbediening beweegt, volgt de aanwijzer uw beweging. Zie de gebruikershandleiding via de link hieronder voor verdere details van deze TV. Wees voorzichtig met de Netflix functie (rode pijl). U moet hiervoor uw eigen account gebruiken. Vergeet niet aan het einde van de huurperiode weer uit te loggen. De blauwe pijl wijst naar de knop waarmee u de afstandsbediening activeert voor de TV en het thuisdashboard kunt openen.

Link to User Manual LG55UN74006LB

De Wasmachine

De wasmachine en droger bevinden zich in de wasruimte benenden. Het is niet de bedoeling de droger te gebruiken bij droog weer, er zijn buiten voldoende waslijnen en knijpers. De droger alleen gebruiken bij regen en indien dit absoluut noodzakelijk is. Dit ivm de hoge energiekosten. We geven dan ook alleen uitleg over de wasmachine. De aan/uit knop is de meest linkse knop op het bedieningspaneel. Hiernaast bevindt zich de start / pause knop. De derde knop is voorwassen, dan de extra spoelen knop en als laatste de centrifuge op 800 of 500 toeren. Op de rechter zijde van het paneel bevinden zich 2 draaiknoppen. De eerste is temperatuur, standaard staat deze meestal op 30 of 40 graden. De meest rechtse knop is de programmaknop. De meeste grafische afbeeldingen spreken voor zich. Lavaggio a mano is handwas. Na gebruik de wasmachine graag helemaal uitzetten met de On/Off knop!!

De elektriciteit

Elektriciteit in Italië is niet hetzelfde als in Nederland. In ons land liggen alle leidingen onder de grond. De elektriciteit voor Podere Campo alle Serpi wordt bovengronds aangevoerd (buiten kun je de palen zien staan, links van het zwembad). Het huis heeft een 3 fase aansluiting waardoor er 2 hoofdzekeringen zijn. De eerste hoofdzekering is in keuken 1 links in de kast die naast de koelkast staat. De tweede hoofdzekering bevindt zich in keuken 2 rechts naast de buitendeur. Bij noodweer kan het voorkomen dat de elektriciteit uitvalt. Controleer dan eerst of de zekering in keuken 1 is uitgeschakeld. Zo ja, schakel deze weer in. Zo nee, controleer de zekering in keuken 2 en schakel deze weer in.

De Centrale Verwarming

Er zijn 2 CV ketels in het huis, deze verzorgen het warm water en de verwarming (die we niet gebruiken tijdens de verhuurperiode). Gas is heel duur in Italië, gas gebruik voor verwarming is niet in de huurprijs meegenomen. De eerste CV staat in de wasruimte en de tweede in de opslag / garage. Beide CV’s hebben een warmwater boiler van 80 liter. De CV in de wasruimte verzorgt het warm water in badkamer 1 en badkamer 3. De CV in de garage verzorgt het warm water in badkamer 2, 4 en 5. Het kan zijn dat de CV in storing gaat als er meerdere douches of baden tegelijk gebruikt worden. Dit is heel vervelend voor diegene die op dat moment onder de douche staat. Het kan echter simpel opgelost worden door de rode knop bij de betreffende CV in te drukken (zie beide afbeeldingen).

Internet

Podere Campo alle Serpi staat in een afgelegen gebied en er is geen vaste Internet aansluiting (kabel, glasvezel of adsl). Het internet gaat via een mobiele schotelverbinding (FWA 3G). De verbinding is 20 MB, dus verwacht niet dat je allemaal tegelijk youtube filmpjes kunt kijken…. De router staat boven op de koelkast in keuken 1. Het kan voorkomen dat de internet verbinding wegvalt (het is een afgelegen gebied). Duurt dit echter te lang, controleer dan de router. Het meest rechtse ledje geeft de internetverbinding aan en deze moet blauw zijn.Is deze rood dan de router 10 sec uitschakelen en weer inschakelen.

WiFi

Podere Campo alle Serpi is een villa met hele dikke muren. Dit heeft een slecht invloed op het Wifi bereik. Vandaar dat wij een Wifi systeem hebben aangeschaft wat speciaal voor huizen met dikke muren is bedoeld. In het huis staan meerdere satellieten die de Wifi verzorgen. De plekken zijn zo uitgezocht dat er overal in het huis goed bereik is. Ga dus deze Wifi satellieten niet verplaatsen!! De Wifi heeft geen paswoord. Het interne netwerk is afgegrendeld en kan dus niet gebruikt worden. De Wifi naam is campoalleserpi.