Voor vragen over werking van apparaten kunt u ons altijd bellen op +31 653807461 of een email naar [email protected]

De Televisie

De televisie bevind zich in de ontspanningskamer beneden (woonkamer 2). Het is een 55 inch LG smart TV met satelliet TV. Alle vrije kanalen van de Astra 1 satelliet kunnen gekozen worden. Dit zijn vooral Duitse, Zwitserse, Oostenrijkse en Engelse kanalen (bv. BBC World = 318). Er zijn helaas geen Nederlandse vrije kanalen. Als alternatief is de app van NPO te gebruiken (echter alleen de functie uitzending gemist). U kunt altijd uw smart phone of tablet koppelen aan de TV. Dit kan echter alleen met bluetooth, het interne netwerk is niet benaderbaar. Zie user manual (andere apparaten aansluiten hoofdstuk voor de details).

De TV heeft een ‘magic’ afstandsbediening die ook een muisfunctie heeft (cursur op het scherm). Als u de magic afstandsbediening naar links en rechts schudt of aan het wiel draait terwijl u de afstandsbediening op de TV richt, verschijnt er een aanwijzer op uw beedscherm. Als u de afstandsbediening beweegt, volgt de aanwijzer uw beweging. Zie de gebruikershandleiding via de link hieronder voor verdere details van deze TV. Wees voorzichtig met de Netflix functie (rode pijl). U moet hiervoor uw eigen account gebruiken. Vergeet niet aan het einde van de huurperiode weer uit te loggen. De blauwe pijl wijst naar de knop waarmee u de afstandsbediening activeert voor de TV en het thuisdashboard kunt openen.

Link to User Manual LG55UN74006LB

De Wasmachines

De beide wasmachines. Er is geen droger, maar deze is ook niet nodig. Er zijn buiten voldoende waslijnen en knijpers en in de zomer is de was zeer snel droog door zon en wind. De linker wasmachine heeft een capaciteit van 9kg en de rechter 8kg. De aan/uit knop is rechtsboven op het bedieningspaneel. Hieronder bevindt zich de start / pause knop. Beide wasmachines meten het gewicht van de was en passen hierop het programma aan. Let op! Een programma met een volle wasmachine kan meer dan 3 uur duren. Er ligt een A4 papier op de wasmachines met een korte omschrijving van de programma’s. Na gebruik de wasmachine graag helemaal uitzetten met de On/Off knop!!

De elektriciteit

Elektriciteit in Italië is niet hetzelfde als in Nederland. In ons land liggen alle leidingen onder de grond. De elektriciteit voor Podere Campo alle Serpi wordt bovengronds aangevoerd (buiten kun je de palen zien staan, links van het zwembad). Het huis heeft een 3 fase aansluiting waardoor er 2 hoofdzekeringen zijn. De eerste hoofdzekering is in keuken 1 links in de kast die naast de koelkast staat. De tweede hoofdzekering bevindt zich in keuken 2 rechts naast de buitendeur. Bij noodweer kan het voorkomen dat de elektriciteit uitvalt. Controleer dan eerst of de zekering in keuken 1 is uitgeschakeld. Zo ja, schakel deze weer in. Zo nee, controleer de zekering in keuken 2 en schakel deze weer in.

Internet

Podere Campo alle Serpi staat in een afgelegen gebied en er is geen vaste Internet aansluiting (kabel, glasvezel of adsl). Het internet gaat via een mobiele schotelverbinding (FWA 3G). De verbinding is 20 MB, dus verwacht niet dat je allemaal tegelijk youtube filmpjes kunt kijken…. De router staat boven op de koelkast in keuken 1. Het kan voorkomen dat de internet verbinding wegvalt (het is een afgelegen gebied). Duurt dit echter te lang, controleer dan de router. Het meest rechtse ledje geeft de internetverbinding aan en deze moet blauw zijn.Is deze rood dan de router 10 sec uitschakelen en weer inschakelen.

WiFi

Podere Campo alle Serpi is een villa met hele dikke muren. Dit heeft een slecht invloed op het Wifi bereik. Vandaar dat wij een Wifi systeem hebben aangeschaft wat speciaal voor huizen met dikke muren is bedoeld. In het huis staan meerdere satellieten die de Wifi verzorgen. De plekken zijn zo uitgezocht dat er overal in het huis goed bereik is. Ga dus deze Wifi satellieten niet verplaatsen!! De Wifi heeft geen paswoord. Het interne netwerk is afgegrendeld en kan dus niet gebruikt worden. De Wifi naam is campoalleserpi_guest.